Programma

Welkom bij het congres ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’ dat plaatsvindt in de week van de mentale gezondheid. Met een gevarieerd programma met onder andere een panelgesprek en workshops belooft het een dag vol kennis en inspiratie te worden. Ook is er volop ruimte om te netwerken.

08:45 Inloop & ontvangst met koffie en thee

10:00 Start plenair programma

10:10 Intelligent bewegen

Ontdek de kracht van intelligent bewegen voor een betere geestelijke gezondheid. Laat je inspireren door Fabio D'Agata, die zijn expertise deelt over de verbinding tussen lichaam en geest voor een gezonde geest.

10:45 Gesprek over versterken van mentale gezondheid

Krijg een beeld van de nieuwste inzichten en uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid tijdens ons panelgesprek. Het Ministerie van VWS, Gemeente Utrecht, Join Us en het jongerenpanel van NJR zullen hun kennis en ervaring delen over alles wat komt kijken bij het streven naar een mentaal gezonde samenleving.

11:15 Afsluiting plenaire deel

11:20 Lunch en Mentale markt

Neem de tijd voor een heerlijke lunch en loop over de mentale markt. Hier presenteren verschillende organisaties hoe zij zich inzetten voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid. Onderdeel van de mentale markt is ook een expositie van bestaande initiatieven om de mentale gezondheid te versterken. Tot slot is er het open podium Mindstage, waar iedereen de kans krijgt om kort een verhaal, gedicht of lied te presenteren om anderen te inspireren.

13:15 Eerste ronde sessies

Maak tijdens één van de inspirerende workshops kennis met verschillende initiatieven voor het versterken van de mentale gezondheid Laat je inspireren door Vertellis, Dancing Queer, Trimbos, Diversion, Home Start Humanitas, Schuldenlab, Geldfit, en nog veel andere organisaties!

14:05 Pauze

14:40 Tweede ronde sessies

In de tweede ronde workshops kun je deelnemen aan nog meer inspirerende sessies van verschillende organisaties. Luister naar persoonlijke verhalen en maak kennis met interessante initiatieven. Neem deel aan een sessie van Mind Us, OVAL, Mind, Mentaal Vitaal, Coalitie Welbevinden, Nature for Health, Alliantie inloopmogelijkheden, en andere organisaties.

15:45 Plenaire afsluiting

Sluit de dag af met een geweldig optreden van de getalenteerde singer-songwriter Lucky Fonz de derde, bekend om zijn unieke stemgeluid en pakkende nummers. Laat je meeslepen door zijn muziek en teksten en geniet van een inspirerende afsluiting van een dag vol kennis en verbinding.

16:15 Netwerkborrel

Ontmoet andere professionals en leg nieuwe contacten tijdens onze netwerkborrel. De perfecte gelegenheid om te ontspannen en te netwerken na een dag vol inspiratie en informatie over mentale gezondheid.